Rahasia Memasak Ayam Goreng KFC #ayamgorengtepung Kekinian

Posted on

Bosan sama menu makanan yang itu-itu saja? Mari coba resep ayam goreng kfc #ayamgorengtepung ini, mungkin bisa jadi menu favorit barumu! ayam goreng kfc #ayamgorengtepung salah satu hidangan dengan rasa berani dan tentunya dijamin nambah lagi.

Pada umumnya orang sudah minder duluan ayam goreng kfc #ayamgorengtepung karena takut masakan yang dihasilkan tidak enak. Banyak hal yang mempengaruhi kualitas rasa dari ayam goreng kfc #ayamgorengtepung! Mulai dari jenis peralatan memasak, pastikan selalu untuk menggunakan alat masak yang bermutu dan selalu dalam kondisi bersih. Selain itu, agar rasa makanan semakin lezat pastinya harus menggunakan banyak bumbu agar makanan yang dibuat tidak terasa hambar. Kemudian, perbanyaklah latihan untuk mengenali berbagai macam rasa masakan, nikmatilah setiap proses memasak dengan sepenuh hati, karena perasaan yang semangat, tenang dan tidak terburu-buru mempengaruhi hasil akhir masakan juga lho!

Jadi kalau tetiba rasa nak makan ayam KFC, tapi restoran tu dah tutup, boleh cuba buat sendiri. AYAM GORENG […] Melihat ayam goreng KFC dan McD, siapa sih yang tidak penasaran ingin mengetahui bagaimana cara membuat ayam goreng serenyah itu… Ternyata. kunci dalam membuat ayam goreng ala krispi ini adalah pada tepung dan proses pembuatannya. Resepi ayam goreng ala-ala KFC ni Dya buat paling simple.

Kamu dapat menyiapkan ayam goreng kfc #ayamgorengtepung hanya dengan menggunakan 7 bahan dan 3 langkah saja. Berikut ini bahan dan cara untuk memasaknya, yuk kita coba resep ayam goreng kfc #ayamgorengtepung!

Untuk menyiapkan Ayam Goreng KFC #ayamgorengtepung, gunakan bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan sebagai berikut:

  1. Siapkan of Bahan marinasi.
  2. Ambil 1 ekor of Ayam.
  3. Siapkan secukupnya of Lada.
  4. Sediakan of Masako.
  5. Gunakan of Tepung sajiku.
  6. Diperlukan of Tepung terigu.
  7. Dibutuhkan of Bawang putih bubuk.

Biasanya Dya kalau nak perap ayam, akan guna bahan tertentu. Baru rasa ayam tu mantap gila. ayam goreng ala kfc. Kalini, Dya guna bahan simple untuk cuba samada ok ataupun tidak. Alhamdulillah, hasil ayam goreng ala KFC menjadi, rangup & rasa dia balance!

Cara menghidangkan Ayam Goreng KFC #ayamgorengtepung:

  1. Rendam selama minimal 3 jam dikulkas ayam yg sudah diberi lada,masako,bawang putih bubuk.
  2. Kemudian siapkan terigu dan tepung bumbu balurkan ayam di dalembya kemudian angkat rendam di air es kemudian balurkan lagi ditepung.
  3. Goreng dg api panas smp kecoklatan.

Ayam goreng merupakan salah satu makanan kegemaran ramai terutamanya bagi kanak-kanak. Selain rasanya yang enak dan rangup, ayam goreng juga senang dimasak dan disediakan. Setiap kali tanya anak nak makan apa, mesti yang dijawabnya nak makan ayam goreng. Tetapi, si ibu jangan risau dan pening kepala lagi nak beli ayang goreng di luar kerana anda dah bole masak ayam goreng ala-ala KFC dah di rumah tau! Bukan itu sahaja, […] resepi ayam goreng ala KFC memang menjadi favourite saya sekeluarga sebab penyedianya sangatlah mudah dan cepat. masakan ini berasal dari restoren makanan segera yang dipanggil KFC (Kentucky Fried Chicken). ayam goreng KFC juga boleh bonda buat sendiri di rumah dan bila bonda tahu cara membuatnya dengan betul pasti rasanya tidak kalah sedap.

Sangat mudah dan bakal bikin suasana makan bersama keluarga makin seru pastinya. Yuk, jangan ragu untuk membuat ayam goreng kfc #ayamgorengtepung hari ini! Kalau resep ini berguna jangan lupa untuk membagikannya ke teman-teman kalian ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *